Регионален грант

Vivacom Регионален грант е обществено отговорна инициатива на Vivacom, която подпомага развитието на регионите чрез безвъзмездно финансиране на проекти на местните общности. Програмата стартира през 2015 г., като от тогава Vivacom подкрепя финансово и логистично, обществено значими каузи на граждански организации, които имат новаторски идеи за решаване на актуални и важни проблеми за местните общности в малките и големи населени места в цялата страна. 

Срокът за кандидатстване за грант в осмото издание е от 28 ноември до 11 януари 2023 г. Кандидатстването ставачрез попълване на електронен формуляр на www.vivacomfund.bg/regionalgrant/apply

За финансиране могат да кандидатстват граждански организации, читалища, училищни настоятелства и настоятелства на детски градини. Стойността на гранта, който може да получи всеки проект, е до 5 000 лева. A общият размер на дарения фонд от Vivacom в осмото издание ще бъде 60 000 лева. 

Фокусът на Vivacom Регионален грант е основно върху две приоритетни области - образование и опазване на околна среда, затова е важно проектните идеи да са с образователна или екологична тематика и да са насочени към положителна промяна за местната общност. 

Няма ограничение в броя проекти, с които една организация може да участва за финансиране, но може да получи грант само за 1 от проектите. Продължителността на проекта трябва да бъде до една година след сключване на договора. 

Победителите в осмото издание на Vivacom Регионален грант ще бъдат избрани от специализирано жури в състав: Елица Георгиева, директор Корпоративни комуникации във Vivacom, Надя Шабани, директор на Български център за нестопанско право, Ива Дойчинова, журналист и активист за граждански каузи, Иван Кънчев, съосновател на Сдружение „Българска история“, Райко Байчев, журналист в онлайн медията Actualno.com, и Симона Стилиянова, съосновател на "Основа“ и основател на Zero Waste Sofia.

За изминалите 7 години, Vivacom безвъзмездно е дарил над 441 000 лева за реализирането на 94 проекта на 86 граждански организации от цялата страна. Заради големия интерес, в програмата могат да кандидатстват и организации, които вече са получилифинансова подкрепа предходни години, но имат нов проект за подобряване на местната общност в малките и големите населени места. 

Vivacom Регионален грант се провежда в партньорство с Български център за нестопанско право.

Общите условия на кампанията и стъпките за кандидатстване ще откриете на https://vivacomfund.bg/regionalgrant 

Просперитетът на обществото пряко зависи от развитието на регионите. Затова вярваме, че насърчавайки  креативността, добрите идеи и тяхната реализация по места,  активно подпомагаме развитието на местните общности. 

Свързани новини