Регионален грант

Vivacom Регионален грант е обществено отговорна инициатива, която подпомага развитието на регионите чрез безвъзмездно финансиране на проекти на местните общности. Кампанията стартира през 2015 г., а в основата й стои идеята за устойчивото развитие на всяко населено място, независимо от неговата локация и големина. Vivacom Регионален грант подкрепя финансово и логистично обществено значими каузи на граждански организации, които имат новаторски идеи за решаване на важни проблеми за местните общности. Кампанията е с фокус основно върху две приоритетни области - образование и опазване на околната среда

Финалистите в осмото издание на Vivacom Регионален грант са 14 граждански организации от цялата страна, които получиха грантове на обща стойност 62 758 лева. В рамките на една година, те ще имат възможност да осъществят проектите си в сферите образование и опазване на околната среда в големи и малки населени места в цялата страна. 

За грант в осмото издание на Vivacom Регионален грант се бориха над 300 организации, над 75% от които сред участват в инициативата за първи път. Сред тях са граждански организации, читалища, училищни настоятелства и настоятелства на детски градини и няма ограничение в броя проекти, които всяка от тях може да подаде. А получените кандидатури са рекорден брой в историята на програмата – 360.

С грантовете дарени в осмото издание на инициативата, общата стойност на сумата, с която Vivacom подкрепя гражданските организации в цялата страна, надвиша 500 000 лева. Средствата са в полза на 108 проекта на 98 организации от 81 населени места.

В периода на оценяване на проектите – всички кандидатури преминават през два етапа на подбор – предварително административно становище и оценка от експертно жури.

Специализираното жури в осмото издание е в състав: Ива Дойчинова, журналист и активист за граждански каузи, Иван Кънчев, съосновател на Сдружение „Българска история“, Райко Байчев, журналист в онлайн медията Actualno.com, Симона Стилиянова, съосновател на "Основа“ и основател на Zero Waste Sofia, Надя Шабани, директор на Български център за нестопанско право, и Елица Георгиева, директор Корпоративни комуникации във Vivacom.

Vivacom Регионален грант се провежда в партньорство с Български център за нестопанско право.

Общите условия на кампанията ще откриете на https://vivacomfund.bg/regionalgrant

Свързани новини