Операция "Жълти стотинки"

Операция „Жълти стотинки“ отбеляза своето юбилейно десето издание в подкрепа на социални каузи в името на деца и младежи. Националната дарителска кампания на Vivacom, която стартира през 2010 година, цели да обедини бизнеса, медиите и обществото около социално значими проекти, които имат нужда от финансова подкрепа, така че да наберат популярност, за да могат да продължат устойчиво да се развиват в бъдеще.

През десетте издания на Операция Жълти стотинки са подкрепени общо 5 каузи:

  • създаването на първия Център за деца с дислексия и аутизъм;
  • изграждане и функциониране на 2 центъра за временно настаняване от семеен тип за изоставени бебета на фондация "Надежда за малките";
  • изграждане и функциониране на 2 наблюдавани жилища за временен подслон на младежи, навършили 18 години и напуснали домовете за сираци на Фондация за социална промяна и включване“;
  • подпомагане на функционирането на „Център за Надежда“ за деца с множествени увреждания в София на фондация “I can too”;
  • подготовка на олимпийските отбори по природни науки и участието им в международни състезания.

Благодарение на активното участие през годините на повече от 50 корпоративни и медийни партньори, на отдадеността и съпричастността на посланиците на инициативата - Йордан Йовчев, Ива Дойчинова, Белослава, Александър Сано и Нели Атанасова, Хилда Казасян и Златните момичета от отбора по художествена гимнастика, както и на даренията на хора от цялата страна, Операция „Жълти стотинки“ успя да набере средства на обща стойност близо 790 000 лв. в подкрепа на своите каузи. Обединени в най-голямата дарителска кампания на Vivacom, бизнес, медии и общество, доказват, че със съвместни усилия и ангажимент, могат да се постигат промени и да се подпомагат тези, които се нуждаят.

В десетото издание на Операция „Жълти стотинки“ Vivacom успя да набере 43 221 лева в подкрепа на Сдружението на олимпийските отбори по природни науки. По повод юбилейното издание на кампанията, Vivacom допълни събраната сума с още 10 000 лева в полза на олимпийските отбори. Така общото дарение, надвишаващо 53 000 лева, ще бъде използвано за подготовката и участието на младите български олимпийци по природни науки от отборите по биология, математика, астрономия, астрофизика, информатика, лингвистика, физика, химия и млади физици в международни състезания.

Юбилейното издание на Операция „Жълти стотинки” се реализира в партньорство с Българския дарителски форум и с подкрепата на редица корпоративни и медийни партньори, които застават зад каузата.

Партньори на кампанията са: кино Arena, Ciela, издателство Colibri, DHL, Domino's Pizza, Grand Optics, Joy optics, 1 minute, Inmedio, Relay, Mr. Bricolage, Group Renault, Nissan, SDI, Sport Depot, VIP Security, бензиностанции Petrol, аптеки SOpharmacy, VIPSecurity и Софийска вода.

Медийни партньори са: Нова Броудкастинг Груп, Нетинфо, радио Витоша, радио Веселина, Magic FM, Magic TV, The voice, вестник Телеграф, Българското национално радио, Дарик радио, сп. Elle, сп. Журнал за жената, Actualno.com, DevStyler.bg, Dir.bg, Наука OFFnews.bg, Rozali.com, Iwoman.bg, obekti.bg, Podmosta.bg, MediaBricks.bg и Triple eye project.

Дарителството е дългогодишна традиция наVivacom, която се вписва в цялостната философия на компанията за социална отговорност. Тя е израз на разбирането ни, че в света, в който живеем, всяка организация трябва да има активна позиция и да допринася за развитие на цялата общност, чрез безвъзмездно подпомагане на значими каузи. Вярваме, че мобилизирайки доброто у всеки човек, можем да допринесем за подобряване на живота на цялото общество. Затова създадохме Операция „Жълти стотинки“ -още един израз на дългосрочния ангажимент накомпанията никъмразвитието на младите хора в България. 

Свързани новини