VIVACOM инвестира в редица проекти, чрез които цели да развитие потенциала на младите и вярва, че правилната комуникация между родителите и децата е ключовият подход за получаването на подходящо възпитание. Ето защо VIVACOМ без колебание се присъедини към първата по рода си Академия за родители, която в рамките на два дни даде полезни съвети на над 1600те участници – както родители, така и деца. Събитието се проведе през м. май 2015 г. в Sofia Event Center в Парадайз мол.

Благодарение на VIVACOM и останалите 60 организации, които взеха участие в академията, участниците получиха съвременна селектирана информация относно детското възпитание и  взеха участие в практически работилници.  Академията подпомогна родителите, които искат да направят информиран избор за образованието, възпитанието и здравето на своите деца, като ги срещна с професионалисти, които не само представяха традиционни подходи и иновативни идеи, но и с готовност отговаряха на всички въпроси и провокираха отворена дискусия.

След успеха на първото събитие VIVACOM подкрепи второто издание на Академия за родители през м. февруари 2016 г. Над 2 000 родители отново се възползваха от съветите на подбрани експерти, посещавайки лекции и работилници, а децата можеха да се забавляват на 20 детски къта, специално организирани за тях.