Образование

Образованието е фокусът на корпоративната социална отговорност на VIVACOM, защото от неговото качество зависи бъдещето на България. Инициираме и подкрепяме дългосрочни програми в тази сфера, защото младите хора трябва да вярват на качеството на българското образование и да виждат своето бъдеще и да намират поле за изява и развитие в България.

“Образование 4.0” е съвместна кампания на вестник “24 часа” и VIVACOM за дигитализация на българското образование.

Инициативата стъпва на разбирането, че българските деца са много активни в интернет, и това не е пречка, а възможност за подобряване на учебния процес. Техните навици за онлайн комуникация и използване на глобалната мрежа могат да бъдат използвани като база за постепенно пренасочване на учебния процес в новата дигитална среда.

Друг значителен проект, стартирал още през 2014 година, е VIVA Cognita – онлайн платформа за иновативно преподаване на информатика и математика. Проектът се осъществява в партньорство с Института по математика и информатика на БАН и Съюза на математиците в България. Целта на платформата е да стимулира децата да се ориентират към точните науки, да помогне в усвояването им с помощта на компютрите и новите технологии и да насърчи изявата им чрез разнообразни състезания и конкурси.

Всички останали дейности в сферата на образованието, както и новини свързани с тях и с проектите изброени по-горе, може да видите тук.

Свързани новини